noodles volos banner

Αποκάλυψη στο φετινό Πρωτεσίλαο ο Δημήτρης Τσιλαφάκης

 

Μπορεί ο Θανάσης Παπαδόπουλος να έχει βάλει πλώρη για την ανάδειξή του ως αρχισκόρερ της Α' Τοπικής για δεύτερη σερί χρονιά, αλλά δεν είναι ο μόνος που σκοράρει στον Πρωτεσίλαο... Ο Δημήτρης Τσιλαφάκης αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν για το σύλλογο του Πτελεού -από τους κορυφαίους παίκτες στο 2ο όμιλο- και με το χατ τρικ που σημείωσε το περασμένο Σάββατο, έφθασε τα 12 γκολ.

 

Ο Μιχάλης Ανδρωνάς τον γνωρίζει αρκετά χρόνια και ήταν σίγουρος ότι θα βοηθούσε σημαντικά τους “κυανόλευκους”. Προέρχεται από τη Γλύφα με την οποία αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα έτη εκτός από τη σεζόν 2008-09 που σε νεαρή ηλικία έπαιξε στον Αγρότη Λιανοκλαδίου στη Δ' Εθνική. Ο έμπειρος επιθετικός για πρώτη φορά συμμετέχει στο τοπικό της Μαγνησίας και η άποψή του έχει ενδιαφέρον.
Επικοινωνήσαμε μαζί του και του ζητήσαμε να μας σχολιάσει την έως τώρα πορεία του Πρωτεσιλάου. “Είμαστε στην τρίτη θέση του ομίλου μας και μπορώ να πω ότι έχουμε αδικήσει σε αρκετά παιχνίδια την προσπάθεια και τη δουλειά που κάνουμε από το ξεκίνημα της περιόδου. Θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε ψηλότερα, χάσαμε αρκετούς βαθμούς από ατυχίες και λάθη. Ωστόσο, θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, κάτι που έχουν αντιληφθεί οι αντίπαλοι και οι φίλαθλοι που έχουν παρακολουθήσει τους αγώνας μας” ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Εκτός από τη δυνατή ομάδα που παρουσιάζουμε, το σημαντικότερο για εμένα είναι πως έχω βρει στον Πτελεό πολύ καλούς συμπαίκτες, άψογους χαρακτήρες. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ερασιτέχνες, δεν πάμε να χτίσουμε καριέρα αλλά αφήνουμε τη δουλειά μας, αφήνουμε την οικογένειά μας ή άλλες ασχολίες, για να βρεθούμε στο γήπεδο και να χαρούμε το ποδόσφαιρο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει όλοι να έχουμε τον ίδιο στόχο. Στον Πρωτεσίλαο, όπου αγωνίζομαι για πρώτη φορά, έχω βρει ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, το κλίμα είναι υπέροχο”.
Σχετικά με το 2ο όμιλο, ο Δημήτρης Τσιλαφάκης ανέφερε: “Το πρωτάθλημα της Μαγνησίας σίγουρα θα ήταν πιο ανταγωνιστικό εφόσον υπήρχε ένας όμιλος. Αλλά και τώρα υπάρχουν δυνατές ομάδες. Ο Αλμυρός έχει ξεφύγει, είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω, αλλά εμείς και ο Διαγόρας θα μπορούσαμε να είμαστε ψηλά εάν παίζαμε στον άλλο όμιλο”, ενώ για την επιθετική παραγωγή των “κυανολεύκων” με 44 γκολ (δεύτερη καλύτερη επίθεση στους δύο ομίλους, διπλάσια τέρματα από τον Διαγόρα), επισήμανε: “Η κάθε ομάδα έχει το στυλ της. Για παράδειγμα ο Διαγόρας δεν σκοράρει πολύ αλλά με επιτυχία ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα και είναι δεύτερος. Εμείς παίζουμε πιο επιθετικά, μας αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να δημιουργούμε φάσεις. Δυστυχώς σε κάποιους αγώνες μας έλειψε η ισορροπία επίθεσης-άμυνας και λόγω ατυχίας, χάσαμε αρκετούς βαθμούς. Ωστόσο, είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και το παιχνίδι μας”.
Τέλος, πρόσθεσε πως η συνεργασία του με τον Θανάση Παπαδόπουλο είναι άριστη, όπως και με τους υπόλοιπους παίκτες στην επιθετική γραμμή και πως ο Πρωτεσίλαος έχει καταφέρει μία δεκαετία τώρα να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο του νομού μας.

Last modified onTuesday, 08 March 2016 11:29