noodles volos banner

Θύρα 13: Εσύ μας έφτασες στον ουρανό, εσύ θα μας φροντίζεις από ψηλά

Συγκινητική ήταν η ανακοίνωση του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών του Παναθηναϊκού, της Θύρας 13, για τον χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Η απώλεια του ΠΑΥΛΑΡΑ και η ανείπωτη θλίψη που κυρίευσε τον κόσμο στο άκουσμα της είδησης δεν εστιάζονται φυσικά στο ότι ήταν ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό, τον έκανε το μεγαλύτερο μπασκετικό κλαμπ στην Ευρώπη, έφερε ηχηρά ονόματα από το χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ και εκπλήρωσε κάθε επιθυμία των οπαδών του ενδοξότερου αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα. Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. 

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΣ δεν ξέχναγε ποτέ τις καταβολές και την καταγωγή του και πάντα το έλεγε και φούσκωνε από υπερηφάνεια γι' αυτό. Βοηθούσε φτωχούς και ενίσχυε τα κατώτερα και λαϊκά στρώματα. Τηρούσε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζομένους του. ΛΑΤΡΕΥΕ τον ΑΝΩΝΥΜΟ οπαδό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και δε δίσταζε να έρθει σε σύγκρουση και με την αστυνομία, όταν επιτιθόταν στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έτρεχε να βοηθήσει διωκόμενα παιδιά της κερκίδας που ταλαιπωριόντουσαν άνευ λόγου και αιτίας. Έβλεπε φτωχό κόσμο της ομάδας που έκανε χιλιόμετρα ατελείωτα για τον Παναθηναϊκό του και τον βοηθούσε με περίσσια χαρά. Κάθε τίτλο της ομάδας ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ, παρά μόνο στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πέρναγε ανάμεσα μας σαν ένας απλός, προσιτός άνθρωπος και μας αποκαλούσε “ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ”. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ, ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ. ΣΕΒΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟΥ. 

Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεγαλοσύνης του είναι τα ακόλουθα: 

• Η ΒΟΗΘΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7 ΤΟ 1981. 
• Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7, ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΙΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ 1994. 

• Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟ 1993, ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ. 


Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ. Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του σταδιοδρομίας, το ΟΝΟΜΑ του δεν ενεπλάκη ΠΟΤΕ σε σκοτεινά συμφέροντα και θεωρίες συνομωσίας. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΑΣ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. 

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ. ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΥΣΣΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΣ! 

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΑΣ ΓΑΛΟΥΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕΣ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ. ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΤΟΦΙΟΣ, ΜΠΕΣΑΛΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ…. 

ΠΑΥΛΟ, ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ! 

ΠΑΥΛΟ ΘΕΕ… ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. 
ΘΥΡΑ 13
».