noodles volos banner

Δεν παίρνει πίσω την απόφαση αποχώρησης από την Ευρωλίγκα

Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα μοιάζει οριστική. Παρότι υπήρξαν αρκετοί που διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη ιστορική απόφαση θεωρώντας πως θα πλήξει τον σύλλογο ποικιλοτρόπως, το αφεντικό της ΚΑΕ παρουσιάζεται ανένδοτο. Κάνει λόγο για ασέβεια από πλευράς διοργάνωσης στο πρόσωπό του, ενώ κατηγορεί ανοιχτά τον Τζόρντι Μπερτομέου πως λειτουργεί απολυταρχικά έχοντας δέσμια τα υπόλοιπα δέκα κλαμπ.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως μεταξύ των άλλων ομάδων υπήρχαν επίσης σοβαρά παράπονα για ζητήματα που έχουν να κάνουν από τη διαιτησία, μέχρι τα οικονομικά και άλλα πολλά, ωστόσο διαπίστωσαν πως τα υπόλοιπα κλαμπ δεν τόλμησαν να έρθουν σε ρήξη με το καθεστώς Μπερτομέου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στο τραπέζι, με κορυφαίο αυτό των πενιχρών εσόδων από μια διοργάνωση στην οποία επενδύονται σχεδόν 300 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις ομάδες. Απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε ποτέ και μετά το «μπλοκ» που δημιουργήθηκε στην προσπάθειά του να εξαφανιστεί η ποινή που του έχει επιβληθεί διαπίστωσε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί ξανά με τους ίδιους ανθρώπους παίρνοντας την απόφαση για αποχώρηση.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί μη συμμετοχής των «πράσινων» καν στα play offs κατόπιν αιτήματος από κάποια κλαμπ, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν στην Ευρωλίγκα και εν συνεχεία (αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη) θα αποχωρήσει. Και φυσικά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι παρών στο ΟΑΚΑ στα ματς της επόμενης εβδομάδας με τη Ρεάλ, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Όσον αφορά στην ανησυχία των οπαδών του Παναθηναϊκού περί συρρίκνωσης της ομάδας, στις τάξεις των «πράσινων» λένε πως η ομάδα έφυγε από την Ευρωλίγκα και πριν 18 χρόνια αλλά δεν έπεσε ούτε… εκατοστό ο πήχης διατηρώντας ένα πανίσχυρο ρόστερ. Κι αυτός είναι ο στόχος και τώρα, αν και είναι αμφίβολο ποιοι παίκτες θα είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό στο Basketball Champions League και να μην αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Την ίδια ώρα, η είδηση της αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα φυσικά και έγινε αποδεκτή με πολλά χαμόγελα στη FIBA. Στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας γνωρίζουν καλά πως το Basketball Champions League με την είσοδο ενός τόσο ισχυρού brand όπως οι «πράσινοι» θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του και στόχο έχουν να αξιοποιήσουν αυτή την παρουσία προσελκύοντας κι άλλες ομάδες με μεγάλη ισχύ αυξάνοντας ταυτόχρονα και την εμπορική αξία του προϊόντος τους. Ήδη έχει αρχίσει μια σχετική προεργασία και οι επαφές θα κορυφωθούν το προσεχές διάστημα.