noodles volos banner

Έτοιμος να μετατρέψει σε γήπεδο μπάσκετ το ποδηλατοδρόμιο ο Αγγελόπουλος

Μια σπουδαία επένδυση για το μέλλον της ΑΕΚ είναι έτοιμος να κάνει ο Μάκης Αγγελόπουλος. Όπως αποκαλύπτει η Live Sport, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είναι διατεθειμένος να βάλει 10-15 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια, προκειμένου να μετατραπεί το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ σε γήπεδο μπάσκετ κατά τα 2/3, αλλά και να δημιουργηθούν δύο γήπεδα για τα τμήματα της Ερασιτεχνικής και τις υποδομές του συλλόγου! 

Βάσει πλάνου, το γήπεδο που θα δημιουργηθεί θα έχει χωρητικότητα 7-8 χιλιάδων θεατών με πτυσσόμενη κερκίδα, ενώ στα άλλα δύο, μικρότερα γήπεδα, θα μπορούν να «στεγάζονται» οι ομάδες βόλεϊ, χάντμπολ κλπ., καθώς και οι υποδομές. Μάλιστα, ο Μάκης Αγγελόπουλος πέρα από αυτά τα 10-15 εκατ. ευρώ, βλέπει με καλό μάτι την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Κώστα Βασιλειάδη, να αναλάβει το κόστος για τη δημιουργία σε ένα άλλο οικόπεδο ενός νέου μικρού ποδηλατοδρομίου, το οποίο θα μπορεί να συντηρεί η ομοσπονδία του αθλήματος. 

Ο υφυπουργός ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική διάταξη τροποποίησης του αθλητικού νόμου, που θα επιτρέπει σε ΠΑΕ και ΚΑΕ να έχουν έσοδα από τις δραστηριότητές τους δίχως να δημιουργήσουν παράπλευρες εταιρείες. Αυτό σημαίνει πως η ΚΑΕ ΑΕΚ θα μπορεί να δημιουργήσει εμπορικές χρήσεις στον περιβάλλοντα χώρο των νέων εγκαταστάσεων, για να έχει έσοδα από εξωαγωνιστικές δραστηριότητες. 

Όσο για το χρονοδιάγραμμα; Από τη στιγμή που θα πάρει το έργο η ΚΑΕ ΑΕΚ μετά από δημόσιο διαγωνισμό της κυβέρνησης, αρκούν έξι μήνες για να μετατραπεί το ποδηλατοδρόμιο σε γήπεδο μπάσκετ, ενώ για τα άλλα δύο γήπεδα και τον περιβάλλοντα χώρο με τις εμπορικές χρήσεις θα χρειαστούν 12-18 μήνες. Κομβικό ρόλο στις περαιτέρω εξελίξεις θα διαδραματίσει η αποσαφήνιση του καθεστώτος του ΟΑΚΑ, ώστε να απεμπλακεί από τη μνημονιακή δέσμευση να μεταφερθεί από τη ΓΓΑ στο Υπερταμείο. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με την τρόικα και το κλίμα είναι θετικό, κάτι που εξυπηρετεί και τα σχέδια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό.