noodles volos banner

Παίρνουν την πρώτη γεύση σήμερα από τη νέα Εθνική οι Έλληνες φίλαθλοι

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας  της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ενόψει Eurobasket, ξεκινά με το τουρνουά της Πάτρας σήμερα Δευτέρα, χωρίς όμως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που χρειάζεται ξεκούραση. 

Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη νέα Εθνική σήμερα, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει στις 21:00 (ΕΡΤ, Novasports) τη Ρουμανία στο πρώτο της ματς για το τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στην πελοποννησιακή πόλη. 

Το «Τόφαλος» αναμένεται κατάμεστο από περίπου 3.000 φιλάθλους, καθώς η Εθνική επιστρέφει στην αχαϊκή πόλη για πρώτη φορά μετά τις 27 Νοεμβρίου του 1999, όταν είχε επικρατήσει 74-54 της Τσεχίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2001. 

Μεγάλος απών από το σημερινό (αλλά και το αυριανό κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία ή Ουκρανία που αναμετρώνται νωρίτερα) τεστ θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει έναν ερεθισμό στο γόνατο και έχει αποφασιστεί να προφυλαχθεί για λίγες μέρες. Πιθανότατα ο σταρ των Μπακς, που πάντως είναι με την υπόλοιπη ομάδα στην Πάτρα, θα κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση με το εθνόσημο στο τουρνουά του Βελιγραδίου, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το Μαυροβούνιο και το Σάββατο τη Σερβία. 

Ο Κώστας Μίσσας θα έχει στη διάθεσή του για το διήμερο αυτό 14 παίκτες, τους Καλάθη, Σλούκα, Μάντζαρη, Παππά, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Πρίντεζη, Αγραβάνη, Μπόγρη, Παπαγιάννη και Μπουρούση.