noodles volos banner

Βλιώρας: «Ευκαιρία να εκσυγχρονίσουμε και τα γήπεδα μας»

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, μίλησε στο Ράδιο Ένα για το Πανευρωπαϊκό Εφήβων Μπάσκετ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Μαγνησία και αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη της Μαγνησίας από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα οργανωτικά και προβολής της πόλης. 

Συγκεκριμένα: 

«Ήταν δέσμευση του Δημάρχου και δική μας προτεραιότητα να προσπαθήσουμε νε διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις γιατί πιστεύουμε στον αθλητικό τουρισμό και στα οφέλη που μπορεί να έχει η πόλη από τον αθλητικό τουρισμό. Γι αυτό από την αρχή της θητείας μας μπήκαμε στη διεκδίκηση κάποιων μεγάλων διοργανώσεων. Η πρώτη είναι το Πανευρωπαϊκό εφήβων, μία πολύ μεγάλη και σημαντική διοργάνωση και η τρίτη τη τάξει πιο σημαντική της FIBA.   Μιλάμε για 16 χώρες οι οποίες θα βρίσκονται στην πόλη μας 15 μέρες το καλοκαίρι, 500 άτομα θα είναι οι κριτές και περιμένουμε φυσικά κι άλλο κόσμο».

Για τα γήπεδα και αν είναι έτοιμα: «Τα γήπεδα χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις. Πέραν της διοργάνωσης θα μας μείνουν τα εκσυγχρονισμένα γήπεδα τα οποία φυσικά τα χρησιμοποιούμε όλοι μας και τα παιδιά μας. Θα διεκδικήσουμε κάποια πράγματα από την Πολιτεία για τις εργασίες, αλλά δεν θέλουμε να νομίζει ο κόσμος οτι θα πετάξουμε κάποια λεφτά για της διοργάνωση. Εκτός της Πορταριάς τα άλλα δύο γήπεδα είναι «γερασμένα» έχουν μεγάλες φθορές και νομίζω ότι ήρθε ο καιρός και υπάρχει η ευκαιρία να τους δώσουμε ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του: «Θα έρθουν αθλητές που είναι το μέλλον της Ευρώπης και πολλοί από αυτούς και το παρόν. Θα έρθουν σκάουτερ του NBA που παρακολουθούν τους νεαρούς αθλητές. Το πρώτο μέρος θα έχει ιντερνετική μετάδοση, ενώ το δεύτερο μέρος, προημιτελικά, ημιτελικά και τελικά θα το δείξει η κρατική τηλεόραση».

Για τη διοργάνωση και το ανθρώπινο δυναμικό: «Θα κάνουμε κάποιες επιτροπές, που θα είναι ευρύτερες και θα συμμετέχουν σε αυτές και άνθρωποι από τη Μαγνησία που γνωρίζουν το αντικείμενο και παίζουν σημαντικό ρόλο στα μπασκετικά δρώμενα όλης της χώρας. Έχουμε το μεγάλο συν, ότι από προηγούμενες διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το κίνημα των εθελοντών. Είμαστε πολύ μπροστά σε αυτό το κομμάτι και θα τους ενεργοποιήσουμε».

Επίσης μίλησε για μία νέα διοργάνωση τον Ιανουάριο στον Βόλο: «Τον Ιανουάριο έχουμε ακόμη μία διεθνή διοργάνωση. Θα διοργανώσουμε έναν όμιλο από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ παίδων στον οποίο παίζει και η Ελλάδα. Στο εκθεσιακό κέντρο έγιναν αγώνες τοξοβολίας πανελλήνιας εμβέλειας με συμμετοχή 120 αθλητών αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα και είμαστε σε συζητήσεις με όλα τα σωματεία και για άλλες διοργανώσεις».

Για το σύμβολο της πόλης την Αργώ και πώς θα χρησιμοποιηθεί: «Φυσικά και θα μπει στο παιχνίδι και η Αργώ με χώρο στέγασης και με την παρουσία της στην τελετή έναρξης». 

 

Last modified onTuesday, 18 November 2014 13:08