noodles volos banner

Απόψε η "μάχη αιωνίων" στο άδειο ΟΑΚΑ

Το πρώτο επίσημο ματς των δύο «αιώνιων» τη φετινή σεζόν δεν έμελε μόνο να τους βρει αντιμέτωπους, αλλά και να κρίνει… μισό τίτλο. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό απόψε (21:30, ΑΝΤ1) στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες. Γιατί θα γίνει σε άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας των «πράσινων» από τους περσινούς τελικούς και γιατί οι δύο ομάδες πέρα από ανέτοιμες θα είναι κι ελλιπείς. Ο μεν Παναθηναϊκός δεν υπολογίζει σε Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη και Χαραλαμπόπουλο, πιθανώς και στον Γκιστ, ο δε Ολυμπιακός στους Παπαπέτρου και Ντάρντεν.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει από πολύ νωρίς στα βαθιά. Πέρα από έναν όμιλο-«φωτιά» στην Ευρωλίγκα που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, με Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν, του’ ρθε και η κλήρωση απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά με νέο προπονητή, που δεν μετρά καν ενάμιση μήνα με την ομάδα, με πολλούς νεόφερτους παίκτες, αλλά και αρκετά ταλαντούχα μεν, αλλά χωρίς υψηλές παραστάσεις παιδιά. Πέρα από τον κόσμο, στους «πράσινους» θα λείψουν οι τραυματίες Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης και Χαραλαμπόπουλος, ενώ Φώτσης και Μποχωρίδης προέρχονται από τραυματισμούς και η συμμετοχή του Γκιστ θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ λόγω των ενοχλήσεων στον ώμο με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τον Παναθηναϊκό. Η τύχη μπορεί να του γύρισε την πλάτη φέρνοντάς τον για δεύτερη σερί χρονιά αντιμέτωπο με τον «αιώνιο» αντίπαλο εκτός έδρας σε νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου, αλλά όλα τα άλλα στοιχεία είναι υπέρ του. Το ΟΑΚΑ θα είναι άδειο, ο αντίπαλος είναι ριζικά ανανεωμένος και με πολλές ελλείψεις, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» με τη σειρά τους έχουν να επιδείξουν μια ομάδα ίδια με πέρσι, με ουσιαστική απώλεια μόνο τον Περπέρογλου, τρεις ποιοτικές προσθήκες Αμερικανών και την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Αν έλειπαν και οι απουσίες των Ντάρντεν και Παπαπέτρου, που θα υποχρεώσουν τον φορμαρισμένο Λοτζέσκι σε… υπερωρίες, όλα θα ήταν ιδανικά.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Κορομηλάς και Αναστόπουλος.

sportfm.gr