noodles volos banner

Δικαστική απόφαση καλεί τον Γιαννάκη να καταβάλει 50.000 ευρώ στη Λιμόζ

Η δικαστική διαμάχη της Λιμόζ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη από την εποχή της συνεργασίας τους δεν είχε αίσια έκβαση για τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό. Σύμφωνα με το "France 3", το δικαστήριο της Γαλλίας για εργασιακά θέματα αποφάσισε πως ο Γιαννάκης οφείλει να καταβάλει 50.000 ευρώ στη διοίκηση της Λιμόζ, ενώ το κόστος των δικαστικών εξόδων επιβαρύνει με επιπλέον 10.000 ευρώ τον επί σειρά ετών αρχηγό της εθνικής ανδρών. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δικαίωμα εντός ενός μηνός να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τη γαλλική ομάδα, αλλά η συνεργασία διεκόπη στο τέλος της πρώτης σεζόν, όταν ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Φρεντερίκ Φορτέ, είχε ζητήσει από τον Γιαννάκη μείωση απολαβών, λόγω απώλειας χορηγού. Ο Γιαννάκης δεν δέχτηκε τη μείωση αποδοχών και διεκδίκησε μέσω της νομικής οδού 1,5 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από το γαλλικό σύλλογο.

Η Λιμόζ, τον Ιούλιο του 2013, ανακοίνωσε πως τερματίζει τη συνεργασία με τον Γιαννάκη λόγω κακής διαχείρισης από πλευράς του. Μάλιστα, οι «Λιμουζό» έκαναν αγωγή στον Έλληνα τεχνικό, ζητώντας 210.000 ευρώ για «ζημιές». Ο Γιαννάκης στο τέλος της πρώτης σεζόν ως τεχνικός της Λιμόζ ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών της Κίνας, όρος που σύμφωνα με την πλευρά του Γιαννάκη υπήρχε στο συμβόλαιό του με τη Λιμόζ.