noodles volos banner

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ ο Κατσικάρης

Η Εθνική έχει κι επισήμως προπονητή. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι από το πρωί της Τετάρτης και με τη «βούλα» ο νέος προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» κι αυτός που θα την οδηγήσει αρχικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Είναι αυτονόητη η τιμή που συνιστά αυτή η συνεργασία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους που τέθηκαν. Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που υπάρχει και τις μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων από αυτή την ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε από σήμερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε.

Το συμβόλαιο του Αντρέα Τρινκιέρι μπορεί ακόμη να μη λύθηκε (υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για το ύψος της αποζημίωσης του Ιταλού τεχνικού), αλλά η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να περιμένει κι έτσι ήρθε η ανακοίνωση της πρόσληψης του 47χρονου προπονητή, που έχει περάσει από ΑΕΚ, Άρη, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλμπάο κι εθνική Ρωσίας, αν και δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της τελευταίας λόγω διαμάχης με την ομοσπονδία της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβόλαιο είναι διετούς ή τριετούς διάρκειας με τον Νικαιώτη τεχνικό, που χθες ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Ισπανία, να διατηρεί τη δυνατότητα να εργαστεί παράλληλα και σε ομάδα. Άμεσος συνεργάτης του νέου ομοσπονδιακού προπονητή θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ πιθανώς να προστεθεί στο τιμ και ο Δημήτρης Πρίφτης. Σίγουρα στο τιμ των προπονητών θα είναι ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, ενώ μάνατζερ της ομάδας αναλαμβάνει ο Κώστας Κώτσης και γυμναστής ο Γιάννης Μεριχοβίτης.

Σύντομα αναμένονται οι κλήσεις των διεθνών. Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι απουσίες των Σπανούλη και Περπέρογλου, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού λόγω της γνωστής υπόθεσης με την ασφάλισή τους (ήδη οι τρεις της Νέων, Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου, απέχουν από την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης, 8-20 Ιουλίου).

Η προετοιμασία της Εθνικής αναμένεται να αρχίσει στις 21 Ιουλίου, ενώ έχουν ήδη κλειστεί δύο δυνατά τουρνουά σε Γαλλία και Λιθουανία, όπως και κάποια άλλα σημαντικά φιλικά (ένα «έκπληξη») που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) αντιμετωπίζει στον δεύτερο όμιλο κατά σειρά τις Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία και Αργεντινή, σε αγώνες που θα γίνουν στη Σεβίλλη.

Το βιογραφικό του
O Φώτης Κατσικάρης γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1967 στον Κορυδαλλό. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής και μόλις 15 χρονών στην ομάδα Ανδρών του συλλόγου. Ακολούθησαν ο Σπόρτιγκ (1988-90), η ΑΕΚ (1990-96) και το Ηράκλειο (1996-98). Στην ΑΕΚ έκανε και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Αρχικά ως βοηθός προπονητή (1998-2003) δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αργότερα δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα Ελλάδας και το Κύπελλο Σαπόρτα. Το 2003 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ως το 2005. Η συνέχεια γράφτηκε στη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-06), ακολούθησε η Βαλένθια (2006-08), ο Άρης (2009) και η Μπιλμπάο (2010-13). Η ισπανική ομάδα έφτασε στους τέσσερις του Eurocup (2009-10), στους τελικούς της ACB (2010-11) και προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2011-12. Την περίοδο 2012-13 η Μπιλμπάο έφτασε στον τελικό του EuroCup, όπου έχασε τον τίτλο από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο ίδιος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

sportfm.gr

Last modified onWednesday, 11 June 2014 10:45