noodles volos banner

Τον πρώτο λόγο για άνοδο η Νίκη, 74-73 τον Πολύγυρο

Στο μπαράζ των τρίτων των βόρειων ομίλων της Γ' Εθνικής, η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου με 74-73 στην Κατερίνη και περιμένει τα... "χαρμόσυνα νέα" μέσα στο καλοκαίρι, σχετικά με τον προβιβασμό της στην παραπάνω κατηγορία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, όντας νωθρή επιθετικά. Τα πολλά αβίαστα λάθη έφεραν αρκετούς πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς για τους καλαθοσφαιριστές του Πολυγύρου, γεγονός που τους επέτρεψε να είναι μπροστά στο σκορ με τη λήξη των πρώτων 10' (18-21). Η μέτρια αγωνιστική εικόνα της Νίκης συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με την ομάδα της Χαλκιδικής στο 13' να ξεφεύγει με εννιά πόντους διαφορά στο σκορ (31-22).

Η αγωνιστική "αφύπνιση" για τους κυανόλευκους, όμως, δεν άργησε. Με επιμέρους σκορ 11-2 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και τον Θωμά Γεωργίου να οδηγεί την ομάδα του επιθετικά, η Νίκη έφερε το παιχνίδι στα ίσια (33-33). Ένα 4-0 υπέρ του Πολυγύρου στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους έφεραν το 37-33, με την κόρνα της λήξης των πρώτων 20' να βρίσκει τις δύο ομάδες αρκετά κοντά στο σκορ.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, το μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο της Νίκης εμφανίστηκε ξανά στο παρκέ του Κλειστού της Κατερίνης. Ο Πολύγυρος εκμεταλλεύτηκε ουκ ολίγες φορές τις αμυντικές αδράνειες των κυανόλευκων και προηγήθηκε με 11 πόντους στο 27' (42-53). Δύο τρίποντες "βόμβες", όμως, από τους Γεωργίου και Τσώλη (το σουτ του αρχηγού, μάλιστα, ήταν buzzer-beater, σε "νεκρό" χρόνο) "μάζεψαν" ξανά τη διαφορά στους πέντε, με το 48-53 υπέρ της ομάδας της Χαλκιδικής, στο τέλος των 30', να είναι ιδιαίτερα "ρευστό".

Στην τελευταία περίοδο, η Νίκη μπήκε "ψυχωμένη" για τo ροζ φύλλο. Έπαιξε μερικές εξαιρετικές άμυνες, έβαλε κάποια κρίσιμα σουτ και κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ στο 35' (56-55). Από 'κει κι έπειτα, η βολιώτικη ομάδα διατηρούσε και διεύρυνε το υπέρ της προβάδισμα, μέχρι τους 6-7 πόντους, για τα επόμενα τρία λεπτά.

Στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, όμως, η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα έχασε κάποιες καθοριστικές επιθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον Πολύγυρο να μπει ξανά στο παιχνίδι, λίγες στιγμές πριν την ολοκλήρωσή του. Με το σκορ στο 72-70 υπέρ της Νίκης, ο Πολύγυρος, ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, κέρδισε τρεις βολές, όντας σε όλες εύστοχος για το 73-72 υπέρ του. Στην τελευταία κατοχή, ενώ όλα έμοιαζαν χαμένα, ο Παναγιώτης Τσώλης κέρδισε με την εμπειρία του ένα υπερπολύτιμο φάουλ, μακριά από το καλάθι πηγαίνοντας κι αυτός στη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Ο αρχηγός των κυανόλευκων δε θα μπορούσε να αστοχήσει, "έγραψε το 74-73 και χάρισε την προνομιούχο θέση της ανόδου στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 33-37, 48-53, 74-73

Νίκη Βόλου (Πρέκας, Τύμπας): Διγενής, Γεωργίου 24 (5), Αναγνωστόπουλος 1, Καφάσης, Κουτίνας 6 (1), Τσαβές 7, Βλήτσιος, Τσώλης 15 (2), Παπακώστας 21, Τοκατλίδης.

ΑΟ Πολυγύρου (Χαλκιάς): Χατζηκυριακίδης 2, Πιπιλιάρης 8, Τσιούντος 25 (3), Παυλέας 14, Μπέγας 14 (2), Καραγιαννάκης 2, Νικολόπουλος, Νουκάρης 4, Αποστολίδης 4.

 

 

Last modified onWednesday, 30 May 2018 20:59