noodles volos banner

Πρέκας: "Στο μυαλό μας η δεύτερη θέση"

Το γεγονός πως η Νίκη δεν εφησυχάζει με το ότι έχει μεγάλο προβάδισμα, έναντι των συνδιεκδικητών της, για την τρίτη θέση και πως θα κυνηγήσει και τη δεύτερη, η οποία δίνει απευθείας προβιβασμό στη Β' Εθνική, υποστήριξε με δηλώσεις του στο magnesiasports, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Λάμπρος Πρέκας.

Αναλυτικά:

Για το ματς της περασμένης Κυριακής, κόντρα στον Εύαθλο:

"Ξέραμε εκ των προτέρων πως το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ο Εύαθλος στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ εύστοχος. Εμείς, από τη μεριά μας, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και προσπαθούσαμε να κάνουμε συνεχώς το κάτι παραπάνω, χωρίς να έχουμε συγκέντρωση σε αυτά που είχαμε πει. Αυτό, φυσικά, το "πληρώσαμε", δεχόμενοι 47 πόντους.

Στο δεύτερο μέρος, δείξαμε πως ήμασταν όλοι αποφασισμένοι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο ξεκίνημα, μας βοήθησε πολύ η ζώνη, πιέσαμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και καταφέραμε να καλύψουμε γρήγορα την εις βάρος μας διαφορά. Βγάλαμε πολλή ενέργεια στο γήπεδο, τρέξαμε κι είχαμε εξαιρετική επιθετική συμπεριφορά, βάζοντας 51 πόντους στα δύο τελευταία δεκάλεπτα, ενώ ο αντίπαλος μόλις 33. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να κερδίσουμε. Παράλληλα, θέλω να τονίσω πως όλοι γνωρίζουμε πως οι τέσσερις μεγαλύτεροι καλαθοσφαιριστές μας, σε κάθε παιχνίδι, προσφέρουν το καλύτερο και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ φέτος. Γι' αυτό το παιχνίδι συγκεκριμένα, όμως, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Αναγνωστόπουλο που ήταν καταπληκτικός, καθώς και στους Τοκατλίδη και Διγενή. Τους αναλογεί μεγάλο μερίδιο της νίκης μας".

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα του, πλέον, είναι σίγουρα στην τριάδα:

"Όχι, δεν μπορώ να πω πως έχει κλειδώσει ακόμα η τρίτη θέση. Πιστεύω πως, αν περάσουμε νικηφόρα από τα Τρίκαλα την ερχόμενη Κυριακή, τότε μπορούμε να πούμε πως κατά 80% είμαστε στις τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου για φέτος, καθώς θα απομένουν πέντε παιχνίδια για το τέλος του πρωταθλήματος και θα είμαστε, στη χειρότερη, τρεις νίκες μπροστά από τον τέταρτο. Είναι κομβικό το επόμενο παιχνίδι. Για εμάς, βέβαια, στόχος δεν είναι η τρίτη θέση, αλλά η δεύτερη. Ξέρουμε πως έχουμε πολλές πιθανότητες για την άνοδο, ακόμα κι αν τερματίσουμε κάτω από τον Φίλιππο και τον Φαίακα, αλλά εμείς έχουμε στο μυαλό μας τη δεύτερη θέση.

Επαναλαμβάνω, είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο το παιχνίδι, κόντρα στους Ικάρους, εκτός έδρας, την Κυριακή που έρχεται. Ίσως ακόμα πιο δύσκολο να το διαχειριστούμε, σε σχέση με τα ματς με Φίλιππο και Φαίακα που έρχονται πιο μετά. Στα ντέρμπι, οι παίκτες έχουν τον τρόπο να ενεργοποιούνται από μόνοι τους και να παίζουν καλά. Στα Τρίκαλα, πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα που "καίγεται" για βαθμούς, προκειμένου να μείνει στην κατηγορία και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί".

Last modified onTuesday, 13 March 2018 15:04