noodles volos banner

Πρέκας: "Η άμυνα κομμάτι της επίθεσής μας"

Τον τρόπο με τον οποίο η Νίκη Βόλου έκαμψε εύκολα την αντίσταση του ΑΓΣ Ιωαννίνων την προηγούμενη Κυριακή, στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας ανέλυσε ο προπονητής των κυανόλευκων, Λάμπρος Πρέκας, σε δηλώσεις του στο magnesiasports, αρνούμενος, όμως, να πει "μεγάλα λόγια" για την ιδιαιτέρως ικανοποιητική βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

Για το ματς της περασμένης Κυριακής, κόντρα στα Γιάννενα:

"Είχαμε πειθαρχία στο κομμάτι της άμυνας. Αποτυπώσαμε στο παρκέ, από το πρώτο δευτερόλεπτο, όλα αυτά που είχαμε δουλέψει κι έπρεπε να κάνουμε. Παράλληλα, είχαμε το καλύτερό μας ξεκίνημα σε παιχνίδι φέτος, γεγονός που βοήθησε να γίνουν όλα πιο εύκολα στη συνέχεια. Ο δυναμισμός μας στην άμυνα, μας έδωσε ώθηση στην επίθεση. Για εμάς, η άμυνα είναι κομμάτι της επίθεσής μας, καθώς μας αρέσει να τρέχουμε στο "ανοικτό" γήπεδο. Κλέψαμε μπάλες, βγήκαμε στον αιφνιδιασμό, πετύχαμε εύκολα καλάθια και χτίσαμε μία μεγάλη διαφορά υπέρ μας. Στα θετικά, σίγουρα, συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός πως οι βασικοί μας παίκτες ξεκουράστηκαν στο τέλος, καθώς είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω όλους τους καλαθοσφαιριστές που είχα στη διάθεσή μου. Πάμε παρακάτω, δεν μπορούμε να μείνουμε παραπάνω στο ματς που πέρασε. Ο τρόπος που "τρέχει" το πρωτάθλημα, πλέον, δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε ούτε μία στιγμή".

Για το τι σημαίνει αυτό το "ροζ φύλλο" βαθμολογικά για τη Νίκη:

"Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Έχουμε διανύσει μόλις τα 2/3 του πρωταθλήματος. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας. Μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για τη βαθμολογία ή να προβλέψουμε κάτι".

Για το ματς που έρχεται κόντρα στο Αγρίνιο:

"Αντιμετωπίζουμε την ερχόμενη Κυριακή μία ομάδα που παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία, με τις οποίες μαθηματικές της ελπίδες. Όπως λέω κάθε εβδομάδα στους παίκτες μου, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Μόνο μέσω της δικής μας καλής απόδοσης, μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι εύκολο. Και στην Πτολεμαΐδα, μία ομάδα με ίδιους στόχους με το Αγρίνιο, ξεκινήσαμε άσχημα κι αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ από νωρίς. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, θα δουλέψουμε σκληρά όλη την εβδομάδα, θα ταξιδέψουμε από το Σάββατο στο Αγρίνιο, προκειμένου να είμαστε ακόμα περισσότερο συγκεντρωμένοι και πάμε για μία ακόμα νίκη".

Last modified onTuesday, 27 February 2018 19:49