Logo
Print this page

20 χρόνια Μεταμόρφωση!

Η Μεταμόρφωση Βόλου κλείνει φέτος 20 χρόνια ιστορίας και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει τη δική της «μοναχική» πορεία και δεν θα προχωρήσει σε καμία απορρόφηση ή συγχώνευση. Η ομάδα που ήρθε στα αθλητικά δρώμενα του Βόλου τον Οκτώβριο του 1995 και αυτή τη στιγμή αποτελεί μία σταθερή δύναμη στον χώρο του ανδρικού μπάσκετ και ας μην ξεχνάμε και μοναδικός εκπρόσωπος της Μαγνησίας στις εθνικές κατηγορίες τη νέα σεζόν, γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια της.

Το 1995 ο Απόστολος Κρεμαστάς μαζί με τον Δημήτρη Γαλάνη υλοποίησαν την ιδέα τους για τη δημιουργία μιας νέας δύναμης στον χώρο του Βολιώτικου μπάσκετ. Μαζί τους ακόμη 26 άτομα ίδρυσαν τον σύλλογο.

Η  Μεταμόρφωση παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑΘ την ίδια, ενώ η πρώτη διοίκηση που εξελέγη στις 28 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους αποτελείται από τον Απόστολο Κρεμαστά στην θέση του προέδρου και τους Ηλία Βασιλείου, Δημήτριο Γαλάνη, Εμμανουήλ Φορλίδα, Ηλία Φερέζη, Δημήτρη Χασιώτη, Θόδωρο Γεωργακόπουλο, Χρήστο Ντόντη και Αλέκο Μαγαλιό.

Την σεζόν 2008-2009 πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο της στις εθνικές κατηγορίες. Παίκτες και τεχνική ηγεσία πανηγυρίζουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα έχοντας μόνο τρεις ήττες στο παθητικό τους. Έφτασε μέχρι και τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2012-2013.

Η Μεταμόρφωση είχε και γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Το 1996 αποφασίστηκε να δημιουργήσει τμήμα για γυναίκες, ωστόσο η πορεία της ήταν σύντομη καθώς λόγω προβλημάτων στελέχωσης αλλά και διάφορων άλλων εμποδίων που παρουσιάστηκαν, μετά από την συμμετοχή της σε τρία τοπικά πρωταθλήματα, σταμάτησε την δραστηριότητα του.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]