noodles volos banner

Κατσαλής: «Με τα πολεμοφόδια που μου έδωσαν πολέμησα»

 

Τον δικό του απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε με τη Νίκη Βόλου κάνει μέσω του magnesiasports ο Λευτέρης Κατσαλής και παράλληλα εξηγεί τους λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε για όλους και για όλα, τόνισε ότι πάντα θα είναι κοντά στη Νίκη και ευχήθηκε στη νέα διοίκηση καλή επιτυχία.

Για τον αρχικό σχεδιασμό της ομάδας που έγινε από τον ίδιο με τις αποφάσεις να παίρνονται από κοινού με τη διοίκηση πάντα: «Από πέρυσι τον Μάιο που ανέλαβα, επειδή η ομάδα προερχόταν από δύο υποβιβασμούς και όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά ήταν αποτυχημένη, γιατί έταξαν κάποια χρήματα σε παιδιά και δεν τα πήραν και έχασε τη φερεγγυότητα της, αυτό που θέλαμε εμείς ήταν ό,τι θα υποσχόμασταν στα παιδιά να γίνει. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος για τη διοίκηση. Δηλαδή η διοίκηση όσα χρήματα τάξει σε προπονητές και παίκτες να τα πάρουν και να αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη και φερεγγυότητα.

Εγώ στην αρχή έκανα έναν προϋπολογισμό, έκλεισα έναν - δύο παίκτες, αλλά όταν πήγα να κλείσω έναν πλέι μέηκερ και ένα τεσσάρι, που τελικά πήγαν σε άλλες ομάδες και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, όταν πήγα να περάσω τον προϋπολογισμό από το διοικητικό συμβούλιο, γιατί εγώ απλά ήμουν ο έφορος και οι αποφάσεις ήταν από κοινού, για αυτούς τους δύο παίκτες δεν συμφώνησαν. Το μπάτζετ ήταν περίπου 45.000 για όλη τη χρονιά. Από κει και πέρα δεν υπήρχαν τα έσοδα και θα φτάναμε στη διαδικασία να είναι παίκτες απλήρωτοι. Έτσι αναγκάστηκα να κάνω έναν νέο προϋπολογισμό στα 30.000, αλλά και αυτός δεν πέρασε. Τελικά φτάσαμε να κάνουμε συνεδρίαση για το αν θα παίζει η ομάδα στη Γ’ εθνική ή θα παίξει στο τοπικό στα τέλη Αυγούστου. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ομάδα με τόσα προβλήματα για να παλέψει για την παραμονή της στη Γ’».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι τελικά δεν κατάφερε η Νίκη να πετύχει τον στόχο της: «Ο ένας λόγος ήταν ότι η ομάδα είχε το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Και αυτός ήταν ο λόγος που πήρα απόφαση για να παίξω γιατί ήθελα να βοηθήσω την ομάδα, εννοείται αφιλοκερδώς. Και όχι μόνο αφιλοκερδώς αλλά έβαλα και λεφτά από την πλευρά μου.

Οι αγωνιστικοί λόγοι, που έφεραν την ομάδα στον υποβιβασμό, ήταν κατά την άποψη μου οι αποφάσεις για τόσο συχνές αλλαγές προπονητών. Η ομάδα δεν μπορούσε να αποκτήσει ρυθμό. Τέσσερις προπονητές μέσα σε μία σεζόν είναι πολλοί. Η λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Καραΐσκο, ήταν μοιραία. Η ομάδα είχε βρει ρυθμό και αν παρέμενε ο Βασίλης θα ήταν διαφορετικά. Για αυτό το θέμα δε φέρω καμία ευθεία εγώ. Την απομάκρυνση του Καραΐσκου την έμαθα μετά. Ο Κασαπίδης έφυγε, γιατί έχασε κρίσιμα παιχνίδια εντός έδρας με την Καρδίτσα και στη Βόνιτσα.

Επίσης στα τελευταία παιχνίδια μας γύρισε η τύχη την πλάτη. Είχαμε ατυχίες πολλές. Ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι με τον τραυματισμό του Τσώλη».

Για το πού χάθηκε ο στόχος της παραμονής: «Αυτές οι ήττες που μας στοίχισαν ήταν από τη Βόνιτσα εκτός, από Καρδίτσα και Ηρακλή Κοζάνης στην έδρα μας και την Καστοριά στο Βάκης Παρασκευόπουλος. Η χρονιά δε χάθηκε με τη Σιάτιστα. Χάθηκε από μία σειρά γεγονότων πριν».

Όσο για την ήττα από την Κοζάνη λόγω της έλλειψης γιατρού: «Στο θέμα της Κοζάνης δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνες στο Νίκο Μακρίδη. Γιατί αυτός ο άνθρωπος έτρεξε όλη τη χρονιά και είναι μέλος της οικογένειας της Νίκης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Μακρίδη, γιατί ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και στήριξε την ομάδα.

Όπως δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κόσμο γιατί μπήκε μέσα στο παιχνίδι με το Αγρίνιο και τιμωρηθήκαμε με την Καστοριά και αναγκαστήκαμε να παίξουμε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι χωρίς κόσμο, που με τον κόσμο δεν το χάναμε αυτό το ματς, έτσι δεν μπορώ να κατηγορήσω και τον Νίκο. Ολοι μας είμαστε μέλη της οικογένειας της Νίκης. Όπως και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει εμένα για κάποια τρίποντα που έχασα σε κάποια παιχνίδια. Όλοι θέλαμε το καλό της Νίκης και παλεύαμε γι αυτό. Ήταν όλες οι συγκυρίες που έπαιξαν ρόλο».

Για τη νέα σεζόν: «Δεν έχω μιλήσει με τη διοίκηση καθόλου. Είμαι άνθρωπος της Νίκης και δεν έχω θέμα αν θα με επιλέξουν στο ρόστερ ή όχι.  Η οικογένεια Κατσαλή έχει συνεισφορά στη Νίκη από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Η αρχή έγινε με τον Λευτέρη Κατσαλή που ήταν τερματοφύλακας μέχρι το ‘45 και μετά ήταν διοίκηση μέχρι το 1966. Υπήρχε ο Γιώργος Κατσαλής που ήταν καλαθοσφαιριστής και έχει διατελέσει για πολλά χρόνια και μέλος της διοίκησης και η συνέχεια είμαι εγώ. Οπότε κάπου εδώ γύρω θα είμαι. Ακόμα κι αν πιστεύουν ότι δεν με χρειάζονται φέτος, εγώ θα είμαι πάντα κοντά στη Νίκη.

Δε με πειράζει που λένε κάποιοι κάποια πράγματα. Με τα πολεμοφόδια που μου έδωσαν πολέμησα. Τα έδωσα όλα. Είμαι καλά με τον εαυτό μου. Ο κόσμος μας, μας αγάπησε και αυτό είναι για εμάς η επιβράβευση. Η συντριπτική πλειοψηφία μας στήριξε και δεν έβγαλε κακία».

Για τη νέα διοίκηση και τη νέα προσπάθεια που ξεκινά: «Η νέα διοίκηση είναι νέα παιδιά, αγαπούν την ομάδα. Είναι όλοι τους καλά παιδιά και έχουν όρεξη για να δώσουν στην ομάδα. Μέσα σε αυτούς όμως έχει εισχωρήσει ένας παράγοντας που κάνει κακό στη Νίκη και έχει κάνει και στο παρελθόν ζημιά. Πέρυσι όλη τη χρονιά έβγαινε στα ραδιόφωνα και κατηγορούσε τη διοίκηση και τους παίκτες και εμένα προσωπικά, με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά. Αποτέλεσμα ήταν να παίξουμε με τη Βόνιτσα και να έχουμε στο κλειστό λίγα άτομα. Κατηγορούσε μέχρι και τα παιδιά που έπαιζαν αφιλοκερδώς τα περισσότερα. Αυτός πρέπει να απομακρυνθεί από τη διοίκηση και έγκαιρα. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στη νέα προσπάθεια που γίνεται».  

 

Last modified onSunday, 24 May 2015 14:30