noodles volos banner

Τάσσος: «Το ντέρμπι θα κριθεί στο πάθος και στη διάθεση»

Με εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι ξεκινά τις υποχρεώσεις της η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που για την πρώτη αγωνιστική της Γ' Εθνικής θα φιλοξενηθεί στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος από τη Μεταμόρφωση. 
Οι κυανόλευκοι προετοιμάζονται για το παιχνίδι της πρεμιέρας και ο Φώτης Τάσσος μιλώντας στο magnesiasports δήλωσε οτι η Νίκη θέλει το διπλό και το δύο στα δύο στο ξεκίνημα της για να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα. 
Για το ντέρμπι και κατά πόσο η Νίκη είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει: "Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, απέναντι σε μία ομάδα που γνωρίζει την κατηγορία, έχει έμπειρους παίκτες και έναν προπονητή που ξέρει την κατηγορία καλά. Εμείς είμαστε ανέτοιμοι πιστεύω, έχουμε χάσει αρκετό χρόνο και προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος για το ματς της Κυριακής. Για εμας είναι μία δύσκολη χρονιά, κακά τα ψέματα, ξεκινάμε πιο χαμηλά από το μηδέν, είμαστε μία καινούρια ομάδα, η οποία στηρίζεται σε παίκτες Βολιώτες πλέον, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι και νεαροί. Μόνο ο Τσώλης, εγώ και ο Πλάτωνας (Κέτουλας) ξεχωρίζουμε ηλικιακά. Οι δυσκολίες είναι παρά πολλές, αλλά θέλουμε να γίνουμε οικογένεια και να παίζει ο ένας για τον άλλον. Αν το καταφέρουμε τότε θα πετύχουμε και τους στόχους μας".
Για το που θα κριθεί το ντέρμπι: "Πιστεύω οτι και οι δυο ομάδες έχουμε τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες δυσκολίες. Το ντέρμπι θα κριθεί πιστεύω στο πάθος και στη διάθεση. Θα το πάρει αυτός  που θα δείξει οτι το θέλει περισσότερο. Εμείς πρέπει να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για λόγους και βαθμολογικούς και ψυχολογίας". 
Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία κι αν αυτό έχει επηρεάσει την ομάδα: "Ουσιαστικα η ομάδα έμεινε χωρίς προπονητή μετά την αποχώρηση του Μπουλιάκη και ευτυχώς ήταν ο Θανάσης Κασαπίδης που μας βοήθησε. Μας επηρέασε θετικά η αλλαγή, είναι ένας προπονητής έμπειρος, που έχει παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και πιστεύω οτι θα μας βοηθήσει". 
Για τους στόχους της Νίκης στο πρωτάθλημα: "Είναι ξεκάθαρο οτι η ομάδα πάει για να σωθεί. Αν τύχει κάτι καλύτερο, μακάρι, θα το κυνηγήσουμε. Αλλά ξέρουμε καλά, οτι κάθε Κυριακή θα βλέπουμε τον πίνακα, για να δούμε που πρέπει να χτυπήσουμε και ποια παιχνίδια πρέπει να πάρουμε. Ξέρουμε πάνω -κάτω ποιες ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα για εμάς και ποια ματς πρέπει να χτυπήσουμε. Και μία από αυτές είναι η Μεταμόρφωση. Η άλλη είναι η Βόνιτσα που έρχεται στον Βόλο τη δεύτερη αγωνιστική και θέλουμε να κάνουμε το δύο στα δύο".