noodles volos banner

Κέρδισε και τον Πρωτέα η Μεταμόρφωση

Με τους Νίκο Θεοχάρη και Παναγιώτη Παπούλια να αναλαμβάνουν δράση και να δίνουν τις λύσεις σε κρίσιμα σημεία, η Μεταμόρφωση ξεπέρασε με επιτυχία και το εμπόδιο του Πρωτέα Γρεβενών, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επικίνδυνος στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 72-66 κάνοντας καλό παιχνίδι στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και δίνοντας ελπίδες στο τρίτο και στο τέταρτο, που ευτυχώς δεν τις αξιοποίησε ο Πρωτέας.

Ουσιαστικά η πίεση και η καλή άμυνα απέδωσαν καρπούς για ένα 20λεπτο όταν και η Μεταμόρφωση προηγήθηκε με 37-28. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσαρμόστηκαν επιθετικά και βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια μειώνοντας τη διαφορά με τρίποντα. Στην τέταρτη περίοδο ο Πρωτέας πέρασε μπροστά με 55-56. Η Μεταμόρφωση πήρε ξανά προβάδισμα με 59-58 αλλά σε εκείνο το σημείο έχασε με πέμπτο φάουλ τον Παναγιώτη Νάνη, που χρεώθηκε επιθετικό φάουλ, αλλά και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν πετυχαίνοντας τη μία από τις δυο βολές και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Θεοχάρης που με καλάθι και φάουλ έδωσε ανάσα στην ομάδα του. Παπούλιας και Θεοχάρης με προσωπικά καλάθια διατήρησαν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ ο πρώτος και ο Καραρήγας ήταν εύστοχοι στη συνέχεια στις ελεύθερες βολές και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ξανά την ευκαιρία να πλησιάσουν στον πόντο.

Ο Νίκος Θεοχάρης με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους, ενώ 18 πέτυχε ο Παπούλιας.  

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 37-28, 53-50, 72-66

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριτζής): Καραγεώργος 8 (2), Αγκρής, Φαλαγκάρης, Παπούλιας 18, Νάνης 11 (2), Θεοχάρης Ν. 20, Γεωργαντάς 1, Καραρήγας 3, Παλάσκας, Διανέλλος, Καφάσης, Παρασκευάς 10 (2).

ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Χασιώτης): Ζαμπέτης 9 (1), Γιαννάκης 2, Γράβας 11 (3), Κλωναράς 9, Πουλιανίτης, Κολοβός, Μουράτογλου 25 (3), Κιούρκας, Τζήμου 7 (1), Ιωαννίδης 2.  

Last modified onSunday, 22 December 2013 20:39