noodles volos banner

Άνετος στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός Β., 75-53 την Καλαμπάκα

Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδό του στη Γ' Εθνική, κερδίζοντας στο ΕΑΚ τον Αθλητικό Όμιλο Καλαμπάκας με 75-53, στην πρεμιέρα των πλέι-οφ ανόδου της A1 ΕΣΚΑΘ.

Ο Ολυμπιακός, στο πρώτο δεκάλεπτο, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, περιορίζοντας σημαντικά τον αντίπαλό του, αλλά ήταν αρκετά νευρικός στο επιθετικό κομμάτι, αστοχώντας σε πολλές ελεύθερες βολές και σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75, υπό καλές προϋποθέσεις. Το 18-14 των πρώτων 10' ήταν "κολακευτικό" για την Καλαμπάκα, καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν πως όταν "ανεβάσουν στροφές" στο μπροστά κομμάτι του παρκέ, όλα θα γίνουν ευκολότερα γι’ αυτούς.

Τα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν το τεκμήριο των παραπάνω. Η ομάδα του Γιώργου Βλιώρα συνέχισε την καλή δουλειά στην άμυνα, έτρεξε στο "ανοικτό" γήπεδο κι έκανε εύκολα ένα 8-0 σερί υπέρ της, προηγούμενος με 12 πόντους (26-14). Ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια της περιόδου, διατήρησε την υπέρ του διαφορά, την έφτασε στη μέγιστη τιμή της, στους 14 πόντους, με το πρώτο εύστοχο τρίποντου του αγώνα για τους ερυθρόλευκους στο 19' από τον Ίλτσογλου (33-19) και πήγε τελικά στα αποδυτήρια με το 33-20 υπέρ του, έχοντας θέσει τις βάσεις για το "ροζ φύλλο".

Ισορροπημένο το τρίτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο ματς, με "μπροστάρη" τον Καλλιάρα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πάντα απαντήσεις και κράτησε την υπέρ του διαφορά στα ίδια επίπεδα. Το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν 16-16, με τους ερυθρόλευκους να κρατούν στα χέρια τους τη νίκη, η οποία θα μπορούσε να έχει "κλειδώσει" πολύ πιο νωρίς για αυτούς, αν δε συνέχιζαν να είναι άστοχοι στα σουτ τριών πόντων, αλλά και στις προσπάθειές τους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας".

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η υπόθεση "ροζ φύλλο" για τον Ολυμπιακό έκλεισε σε 80 δευτερόλεπτα από τον "ανενεργό", μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, Καραγεώργο, ο οποίος σε αυτό το τόσο μικρό χρονικό διάστημα πέτυχε τρία συνεχόμενα τρίποντα, στέλνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (58-38). Από 'κει και πέρα, η Καλαμπάκα δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται άψογα το υπέρ τους μεγάλο προβάδισμα και να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στα πλέι-οφ, με 75-53.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπόγδανος (19π.), Παπούλιας (18π.) και Καραγεώργος (15π.), με τον τελευταίο, αδιαμφισβήτητα, να παίρνει τον τίτλο του "παίκτη-κλειδί" στην αναμέτρηση, καθώς με το δικό του "ξέσπασμα" ο Ολυμπιακός κατάφερε να "τελειώσει" την υπόθεση νίκη, στις πρώτες στιγμές του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας-Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 15 (4), Τζήμας, Παπούλιας 18 (1), Ίλτσογλου 9 (1), Μπόγδανος 19, Αναστασόπουλος, Λουλούδης 3, Παρασκευάς 11