noodles volos banner

Προετοιμάζεται για το μπαράζ ανόδου με τον Μύτικα η Σκιάθος

 «Χρυσή» ευκαιρία να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στην Α1 ΕΣΚΑΘ θα έχει ο Γυμναστικός Σύλλογος Σκιάθου, που προετοιμάζεται, για να αντιμετωπίσει σε μπαράζ ανόδου στην πρώτη τη τάξει τοπική κατηγορία τον Μύτικα Λάρισας, το Σάββατο 21 Απριλίου.

Πρόκειται για έναν αγώνα νοκ-άουτ ανάμεσα στις τρίτες ομάδες των δύο ομίλων της Α2 ΕΣΚΑΘ, με τον νικητή της αναμέτρησης να "σφραγίζει" το εισιτήριό του για την παραπάνω κατηγορία, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα τοπικά πρωταθλήτρια από τη διοργανώτρια αρχή. Ο ηττημένος, όμως, δε... "χάνεται", αλλά περιμένει να δει αν κάποια ομάδα της Θεσσαλίας που αγωνίζεται τη φετινή αγωνιστική σεζόν σε εθνική κατηγορία, θα υποβιβαστεί στο τοπικό. Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί (πρόκειται για το επικρατέστερο σενάριο, καθώς οι Ίκαροι Τρικάλων, ομάδα Γ' Εθνικής, φαίνεται πως θα εξασφαλίσει τελικώς την παραμονή), τότε κι η ομάδα που θα χάσει το μπαράζ, θα ακολουθήσει τον δρόμο για την Α1 ΕΣΚΑΘ.

Η πόλη διεξαγωγής της αναμέτρησης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, με τους ιθύνοντες της Σκιάθου να έχουν υποβάλει αίτημα στην ΕΣΚΑΘ να πραγματοποιηθεί το ματς στον Βόλο, είτε στο γήπεδο του ΕΑΚ, είτε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία στην Α1 αποφασίσθηκε οι ομάδες να αυξηθούν στους δύο ομίλους από δέκα σε δώδεκα και φέτος θα υποβιβαστεί μία που θα βγει από το μπαράζ Ολυμπιακού Καρδίτσας-Φοίβου, ενώ στην Α2 ΕΣΚΑΘ αποφασίσθηκε να μη συμμετέχουν οι θυγατρικές των ομάδων (κάτω των 21 ετών) των εθνικών πρωταθλημάτων. Θα παραμείνουν δύο όμιλοι των δώδεκα ομάδων ενώ ανεβαίνουν κατηγορία οι: Πασιαλής, Αιολικός, ΓΣ Ελασσόνας, Αετός Πλατυκάμπου και ο νικητής του μπαράζ Γ.Σ. Σκιάθου- Μύτικας, όπως σημειώσαμε.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος στην ίδια εφημερίδα τόνισε ότι γνώμονας ήταν το γεγονός ότι σταματάνε γρήγορα τα πρωταθλήματα με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην έχουν πολλές εμπειρίες, ενώ επίσης διαπιστώθηκε ότι ομάδες που παίζουν στις υψηλές τοπικές κατηγορίες δείχνουν αξιοθαύμαστη οργάνωση και φαίνεται από τις γρήγορες ανόδους κατηγοριών του Ερμή Αγιάς αλλά και του Γ.Σ. Φαρσάλων.