Logo
Print this page

Όλη η δράση στην 16η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΑΕΒΔ-Ανάληψη Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΑΕΒΔ-Ανάληψη

Σε ένα παιχνίδι με πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά εκατέρωθεν αστοχία, για τα δεδομένα των δύο ποιοτικών ομάδων που αγωνίστηκαν σε αυτό, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος από τον Σπάρτακο και τον κέρδισε στο ΕΑΚ, με σκορ 78-67.

Οι ερυθρόλευκοι, από νωρίς, ήλεγχαν το παιχνίδι και προηγούνταν, σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι, που ήταν αξιόμαχοι, δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να "κλειδώσει" τη νίκη του, καθώς δεν τον άφηναν να "ξεφύγει" αρκετά στο σκορ, ακολουθώντας τον ρυθμό που επέβαλε η ομάδα του Γιώργου Βλιώρα στο ματς. Μάλιστα, ο Σπάρτακος κατάφερε στο 35' να πλησιάσει τον Ολυμπιακό στους πέντε πόντους, με τους γηπεδούχους, όμως, να απαντούν αμέσως με ένα μικρό σερί 5-0 υπέρ τους σ’ εκείνο το σημείο, παίρνοντας τελικά το ροζ φύλλο στο τέλος, με διαφορά 11 πόντων.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπόγδανος (18π.), Καραγεώργος (17π.), Παρασκευάς (16π.) και Παπούλιας (12π.) που μαζί πέτυχαν τους 63 από τους συνολικά 78 πόντους που πέτυχε ο Ολυμπιακός! Διασωθέντες για τους ηττημένους οι Αθανασόπουλος και Τσιούλκας που προσπάθησαν να φέρουν μόνοι τους "τούμπα" το ματς, με εξαιρετική απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ, δίχως να τα καταφέρουν.

Σε ένα παιχνίδι που άργησε να ξεκινήσει, λόγω αγώνων αναρρίχησης στο "Βάκης Παρασκευόπουλος", ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, με εξαιρετική απόδοση στο τέταρτο δεκάλεπτο, κέρδισε τον Αλμυρό με σκορ 78-57.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αγωνίζονταν χωρίς τους καλύτερους τους παίκτες Καραγιώργο και Θέο, εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη αμυντικής συνέπειας, από πλευράς της ομάδας των  Κοσμάτου-Ντάκη, στο πρώτο ημίχρονο, και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενοι με 35-33.

Οι γηπεδούχοι, όμως, ανέβηκαν σε άμυνα κι επίθεση, προηγήθηκαν στο 30' με τρεις πόντους (52-49) στο 30’ και με ένα επιμέρους σκορ 26-8 στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να πετύχουν μία ευρεία νίκη 21 πόντων.

Αδιαμφισβήτητα, σε αυτό συνέβαλε κι η κούραση του Αλμυρού στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Γ.Σ. Βόλου κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την είσοδό του στα πλέι-οφ ανόδου της Α1 ΕΣΚΑΘ, σε συνδυασμό και με τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Σπάρτακου.

Εξαιρετικός για τους νικητές ήταν ο Αντώνης Χρηστομάνος που πέτυχε double-double (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ), άξιοι συμπαραστάτες του οι Παλάσκας (12π.), Ζαρογιάννης (11π.), Κωστούλας (11π.) και Καλογερόπουλος (11π.).

 Καλή παρουσία από τους Βαλαμούτη (17π.) και Ράπτη (16π.) για τον Αλμυρό, οι άνθρωποι του οποίου έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός πως, παρά τα προβλήματα, κατάφεραν να μείνουν "ζωντανοί" στο παιχνίδι μέχρι τα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η ΑΕΒ Διμηνίου, με τον ύψους 2.10 Χαρχαρή να μην έχει αντίπαλο, κάνοντας νταμπλ νταμπλ με 13 κοψίματα (!) και 18 ριμπάουντ (είχε και 7 πόντους), έκανε περίπατο κόντρα στην Ανάληψη, που παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Οι «πορτοκαλί» κέρδισαν με 67-55, σκορ που κολακεύει τους ηττημένους, οι οποίοι στο 35’ ήταν πίσω με 26 πόντους διαφορά και λόγω της χαλάρωσης και των αλλαγών των νικητών μπόρεσαν να μειώσουν. Στο 15’ η ΑΕΒΔ είχε πάρει διψήφια διαφορά (27-15, +12) και μέχρι την ανάπαυλα την είχε αυξήσει (35-20, +15). Στα 3.24’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (45-24,+21) και μέχρι το 35’ η ΑΕΒΔ λόγω και της μεγάλης ευστοχίας στα τρίποντα, για να κατεβάσει ταχύτητα στη συνέχεια. Από 13 πόντους είχαν για τους νιητές Αναστασιάδης και Στύλλας με τέσσερα και δύο τρίποντα αντίστοιχα, ενώ πρώτοι σκόρερ της Ανάληψης ήταν οι Μωυσίδης με 17 και Ευαγγελινός με 11. 

Ο Ίωνας νίκησε τον Φοίβο στο "Βάκης Παρασκευόπουλος", με 71-66, "καταδικάζοντας" την ομάδα της Λάρισας σε απευθείας υποβιβασμό στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα του Άγη Τζούμα ήταν καλύτερη του αντιπάλου της κι είχε, καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως το τελικό σκορ αδικεί κάπως τον Ίωνα, καθώς στο 30', οι Βολιώτες προηγούνταν με 16 πόντους (58-42), με τη χαλαρότητά τους, στα τελευταία λεπτά, να επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να μειώσουν αρκετά. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ευθυμίου (24π.), Μπεκρής (18π.) και Κέτουλας (10π.), "πάλεψε" μόνος του από πλευράς ηττημένων ο Κρικώνης (23π.)

Στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, η Αγριά B.C. πάλεψε, κόντρα στον Κεραυνό, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με σκορ 79-62. Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 18 τρίποντα (!), επίδοση ασυνήθιστη για τα δεδομένα τοπικού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε με 11 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (26-15), οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και "ψαλίδισαν" κάπως την εις βάρος τους διαφορά μέχρι την ανάπαυλα (38-31), αλλά δεν άντεξαν στη επανάληψη. Η προσπάθεια τους, πάντως, άφησε ικανοποιημένους τον Λευτέρη Κατσαλή, καθώς η ευστοχία του αντιπάλου ήταν  "εξωπραγματική" . Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μαργαριτόπουλος (20 πόντοι με έξι τρίποντα) και Αγαπίου (19 πόντους με πέντε τρίποντα). Προσπάθησαν αρκετά, από πλευράς ηττημένων, οι Μητρουλάς (16π.) και Καραμανλής (14π.).

 Συνοπτικά τα αποτελέσματα της

16ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ

Ολυμπιακός Βόλου - Σπάρτακος 78-67

Γ.Σ. Βόλου-Γ.Σ. Αλμυρού 78-57

ΑΕΒΔ-Ανάληψη 67-55

Κεραυνός - Αγριά BC 79-62

Ίωνας - Φοίβος 2002

Η βαθμολογία

16η αγωνιστική

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 32

2. Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ 28

3. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Λ. 27

4. Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ 26

5. ΙΩΝΑΣ 23

6. ΚΕΡΑΥΝΟΣ Λ. 23

7. Α.Ε.Β. ΔΙΜΗΝΙΟΥ  22

8. ΑΝΑΛΗΨΗ 21

9. ΑΓΡΙΑ BC 20

10. ΦΟΙΒΟΣ 18

 

 

 

 

Last modified onSunday, 11 March 2018 09:31
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]