noodles volos banner

Με MVP τον Τσίρο o Γ.Σ. Βόλου 60-61 τον Αλμυρό

Με ηγετική μορφή στα τελευταία λεπτά τον 18χρονο Μάριο Τσίρο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου κέρδισε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, με σκορ 61-60, στον πρώτο ημιτελικό του final-4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ και προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού

Η ομάδα του Γιάννη Στεργιόπουλου έκανε "χαρακίρι", καθώς προηγήθηκε με εννιά πόντους (60-51), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και... "κατάφερε" να χάσει, ενώ δίχως εύστοχο τρίποντο τελείωσαν το ματς οι νικητές!

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε νευρικά, με τις δύο ομάδες να μην έχουν σωστή αμυντική συμπεριφορά και να έχουν μεγάλα "νεκρά" διαστήματα επιθετικά. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, στα δυόμιση πρώτα λεπτά, κατάφερε να χτίσει μία διαφορά πέντε πόντων (7-2), η οποία χάθηκε από ένα σερί 13-0 του Αλμυρού στα επόμενα τρία λεπτά (15-7), με "δράστες" επιθετικά τους Καραγιώργο, Κοντοστάθη και Βαλαμούτη.

Ο Γιώργος Κοσμάτος, βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του και στις δύο μεριές του γηπέδου, πέρασε τους Παλάσκα και Σιδέρη στο παρκέ, προκειμένου να δώσει περισσότερη ενέργεια και διάθεση στον παιχνίδι των τυπικά φιλοξενούμενων, "τρικ" το οποίο ανταμείφθηκε με ένα επιμέρους σκορ 10-2 της ομάδας του, μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, το οποίο βρήκε τους δύο αντιπάλους, ισόπαλους στο σκορ (17-17).

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ξεκίνησε ιδανικά για τον Αλμυρό, με τους Κοντοστάθη και Ράπτη να ευστοχούν σε δύο συνεχόμενα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75, δίνοντας στην ομάδα τους προβάδισμα έξι πόντων (23-17). Μάλιστα, το τρίποντο του Κοντοστάθη ήταν το τρίτο εύστοχο, σε ισάριθμές του προσπάθειες, στα πρώτα 11 αγωνιστικά λεπτά!

Οι Βολιώτες, όμως, δεν πτοήθηκαν, έδειξαν ζήλο στην άμυνά τους, πήραν σωστές αποφάσεις στην επίθεση, με μπροστάρη τον έμπειρο Χρήστο Καλογερόπουλο και κατάφεραν να προηγηθούν στο 18', ύστερα από πολλή ώρα, με το καλάθι και φάουλ του κορυφαίου σκόρερ για τον ΓΣ Βόλου στο πρώτο μέρος, Παλάσκα (27-30).

Ο Θέος απάντησε μία φάση μετά με εύστοχο σουτ τριών πόντων, με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (30-31) να διαμορφώνεται με 1/2 ελεύθερες βολές του Παλάσκα, ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ, στο οποίο υπέπεσε ο Θέος.

Το ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο δε διέφερε πολύ, σε σχέση με αυτό στη δεύτερη, με τον Αλμυρό να βγάζει ενθουσιασμό και με ένα σερί 5-0, ύστερα από τρίποντο του Ράπτη και όμορφο τελείωμα του Βαλαμούτη εντός ρακέτας, να παίρνει πάλι μία διαφορά τεσσάρων πόντων στο σκορ (35-31).

Από 'κει και πέρα, οι δύο ομάδες πήγαιναν "χέρι-χέρι" στο σκορ, μέχρι τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Γυμναστικό στο 29' να ξεφεύγει στο +5 (44-39), ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ που είχε πάρει μέχρι τότε στο παιχνίδι. Το προβάδισμα αυτό όμως, "εξανεμίστηκε" με ένα τρίποντο και δύο βολές του Γιάννη Καραγιώργου για το ισόπαλο 44-44 στο 30'.

Η τελευταία περίοδος έμοιαζε με "εφιάλτη" για την ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου στην αρχή της. Ο Χατζόπουλος και ο νεαρός Κοντοστάθης "πήραν από το χέρι" τον Αλμυρό και τον έφεραν με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Κυπέλλου στο 36', καθώς προηγήθηκε με 60-51.

Ο ταλαντούχος γκαρντ των "ασπρόμαυρων", Μάριος Τσίρος, όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με έξι προσωπικούς του πόντους και τέσσερις του "παλιού" Ζαρογιάννη, η ομάδα του έκανε ένα απίστευτο αναπάντητο σερί 10-0 και πήρε το ματς κυριολεκτικά "στο νήμα", με 61-60. Με αυτόν τον τρόπο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 30-31, 44-44, 60-61

ΓΣ Αλμυρού (Στεργιόπουλος): Μαμούρας, Καραγιώργος 17 (2), Ράπτης 6 (2), Κοντοστάθης 15 (4), Βαλαμούτης 10, Θέος 5 (1), Χατζόπουλος 7 (1), Συνάζος, Γώγουλας

ΓΣ Βόλου (Κοσμάτος - Ντάκης): Κωστούλας 5, Καλογερόπουλος 9, Τσίρος 12, Χρηστομάνος 8, Παλάσκας 10, Σιδέρης, Παυλόπουλος, Ζήσης, Ζαρογιάννης 17

Δήλωση Γιώργου Κοσμάτου

Σε δήλωσή του μετά το ματς στο Magnesiasports ο προπονητής του Γ.Σ. Βόλου, Γιώργος Κοσμάτος, τόνισε: «Ήταν ένας ωραίος ημιτελικός. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, περισσότερο στους δικούς μου, γιατί είχαν τα “δυναμάρια” στο τέλος και γύρισαν ένα ματς που φαινόταν χαμένο. Ελπίζω να βελτιώσουμε κάποια πράγματα αύριο να είμαστε πιο καλοί ακόμα στον τελικό». 

 

Last modified onSaturday, 06 January 2018 21:04