Logo
Print this page

"Στόχος να στείλουμε στις μικρές εθνικές παίκτη του Γ.Σ. Σκιάθου"

Στο basketworld.net μίλησε ο Κώστας Κρίτσαλος, προπονητής-παίκτης του Γ.Σ. Σκιάθου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε κάνει λόγο για τα τεράστια έξοδα λόγω των μετακινήσεων που έχει η ομάδα, ενώ εξομολογείται ότι στόχος του είναι κάποιο παιδί από τις υποδομές, που αριθμούν πάνω από 100 παιδιά, να φτάσει να παίξει στην Εθνική Ελλάδος στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Κρίτσαλου:

Πριν από μερικά χρόνια θα θεωρούσαμε… τρελό αν ακούγαμε για ομάδα μπάσκετ στη Σκιάθο. Τι άλλαξε και η πορτοκαλί μπάλα μπήκε για τα καλά στη ζωή των κατοίκων;

Η ομάδα μπάσκετ του Γ. Σ. Σκιάθου ιδρύθηκε το 1994. Μάλιστα στις δύο πρώτες χρονιές της κατάφερε κι έκανε δύο συνεχόμενες ανόδους. Μέχρι και τα τέλη του 2015 η ομάδα έκανε προπονήσεις στο ανοιχτό γήπεδο του 1ου δημοτικού σχολείου.

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για τη δημιουργία ακαδημιών έγινε το Φεβρουάριο του 2010 με μόλις 11 παιδιά γεννηθέντα το 1997 και το 1998, οι οποίοι με σκληρή δουλειά χειμώνα-καλοκαίρι κατάφεραν τον Φεβρουάριο του 2013 να στεφθούν πρωταθλητές Μαγνησίας στο παιδικό πρωτάθλημα και να χάσουν στον ημιτελικό Θεσσαλίας από την ΑΕΛ στο τελευταίο σουτ.

Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα για τη συνέχεια των ακαδημιών. Έχοντας ως άξονα ένα ιδανικό μοντέλο διοίκησης-προπονητών-φιλάθλων και με τη δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου, αυτή τη στιγμή αριθμούμε πάνω από 100 παιδιά στο έμψυχο δυναμικό μας.

Από κει και πέρα, η έλευση guest stars παικτών απο την Α1, αλλά κυρίως προπονητών, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Μελέτης, δίνουν μια τεράστια δυνατότητα στα παιδιά να δουν από κοντά τα είδωλα τους, να φωτογραφηθούν μαζί τους αλλά και να τους ρωτήσουν πολύτιμα πράγματα για τη ζωή τους.

Οι γνώσεις του coach Μελέτη μας ανέβασαν ένα επίπεδο όλους μας και με σκληρή δουλειά είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε ακόμη περισσότερο στον μπασκετικό χάρτη. Αυτή τη στιγμή το αντρικό μας τμήμα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία της ΕΣΚΑΘ και αποτελείται ως από το πλείστον από γηγενείς παίχτες και παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της, χωρίς μάλιστα να αμείβεται κάποιος από τους παίκτες.

Αν στο μέλλον βρεθεί ένας πολύ δυνατός χορηγός που θέλει να επενδύσει, τότε ίσως θα μπορούσε να γίνει ένα σύγχρονο θαύμα είτε όπως των Αμπελοκήπων τη δεκαετία του ’90, είτε ακόμη πιο πρόσφατα αυτό της Κύμης. Η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στα έξοδα μεταφοράς μας, τα οποία είναι δυσβάσταχτα. Το μπάτζετ που έχει ο σύλλογός μας είναι για ομάδες που αγωνίζονται στη Β’ Εθνική!

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε πληρότητα σχεδόν σε όλα τα τμήματα. Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι η αντρική ομάδα να τροφοδοτείται συνεχώς με παίχτες από τις ακαδημίες. Από εκεί και μετά θέλουμε τα παιδιά να έχουν ως πρώτο μέλημα το διάβασμα, ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν και να βγουν στην κοινωνία σωστοί άνθρωποι πάνω από όλα. Αν μπορέσουν να τα συνδυάσουν αυτά μαζί με το μπάσκετ, τότε θα έχουμε πετύχει το μέγιστο κέρδος.

Όπως καταλαβαίνετε δίνουμε και τεράστια έμφαση στη σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών, μιας και ο σύλλογος μας είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που πρόκειται να ενταχθούν μελλοντικά και θέλουμε να τους προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Προσωπικός μου στόχος είναι κάποια στιγμή κάποιος μικρός αθλητής να φτάσει να παίξει στην Εθνική Ελλάδος στις αναπτυξιακές ηλικίες.

 

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]