noodles volos banner

Τσιτσιγάννης: «Εντελώς διαφορετική εμπειρία για μένα»

 

Μέσα από τη φετινή πορεία της Μεταμόρφωσης, αναδείχθηκε και ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής, Γιώργος Τσιτσιγιάννης. Στα 16 του, ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής, πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική μπάσκετ και να δείξει το ταλέντο του. Από τους νεότερους παίκτες του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Τσιτσιγιάννης μίλησε στο magnesiasports για τη φετινή του εμπειρία, αλλά και για τα δύο τελευταία ματς της ομάδας με Καρδίτσα και ΑΕΛ.

Για την πορεία της ομάδας και για την παραμονή της στην κατηγορία: «Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, με τον τραυματισμό του Γιώργου Παρασκευά, που μας στοίχισε, όπως και με άλλες ελλείψεις στο ρόστερ και απουσίες, καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να μην έχουμε άγχος μέχρι το τέλος. Αν είχαμε πάρει και μερικά ματς που θα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε στην έδρα μας, τότε η παραμονή θα είχε έρθει πιο νωρίς. Όπως τα στραβοπατήματα που κάναμε με Μελίκη και Σιάτιστα, τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε».

Για τη δική του εμπειρία: «Ήταν μία εντελώς διαφορετική και καινούρια εμπειρία για μένα, που με βοήθησε πάρα πολύ. Μέχρι πέρυσι έπαιζα μόνο στο παιδικό πρωτάθλημα. Φέτος αντιμετώπισα έμπειρους παίκτες και δυνατούς. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Μετά παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμουν. Με βοηθάνε πάρα πολύ και οι συμπαίκτες μου. Ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι, με στηρίζουν».

Για το αν τον επηρέασε που δεν πήρε μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα της ηλικίας του καθώς η Μεταμόρφωση δεν είχε ομάδα: «Θα ήταν το ιδανικό να παίξω και σε πρωτάθλημα της ηλικίας μου παράλληλα και να πάρω μεγαλύτερη εμπειρία. Γιατί έκανα αρκετά λάθη φέτος που οφείλονταν στην απειρία μου και στο ότι δεν είχα πολλά παιχνίδια. Πάντως βελτίωσα πάρα πολύ την απόδοση μου. Κάνω προπόνηση με μεγαλύτερη ένταση και με πιο έμπειρους παίκτες με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Έτσι πιστεύω ότι πήρα πολλά πράγματα αυτή τη σεζόν».

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια με Καρδίτσα και ΑΕΛ: «Είναι δύο Θεσσαλικά ντέρμπι πολύ δύσκολα. Όμως μπορεί και οι άλλες ομάδες να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς. Όλοι μας από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που μπορούμε πάντα. Εγώ θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για την ευκαιρία που θα του δοθεί να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αυτά τα ματς: «Πιστεύω και πιο νωρίς στο πρωτάθλημα είχαμε ρόλο στην ομάδα και προσπαθούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που περίμενε ο προπονητής μας. Τώρα δεν νιώθει πίεση για κάποιες νίκες παραπάνω θα μας δώσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο γενικά μας εμπιστεύτηκε και στο πρωτάθλημα. Στις υπόλοιπες ομάδες οι νεαροί έπαιρναν χρόνο συνήθως μόνο αν υπήρχε μεγάλη διαφορά στο ματς».

Για την επόμενη σεζόν και τα σχέδια του: «Θα είμαι του χρόνου στην Τρίτη Λυκείου και τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά θα τα συνδυάσω και τα δύο». 

 

Last modified onThursday, 30 April 2015 19:21