noodles volos banner

Κουτίνας: «Όλα πάνε καλά για μένα αυτή τη σεζόν»

 

Δεύτερη χρονιά μακριά από το Βόλο για τον Σάκη Κουτίνα. Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής αγωνίζεται με τα χρώματα των Τιτάνων Παλαμά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και με τις εμφανίσεις του, αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, αλλά και της κατηγορίας γενικότερα. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κομοτηνή πέτυχε 17 πόντους που τον έφεραν στην κορυφαία τετράδα των σκόρερ του Βορείου Ομίλου.

Ο Βολιώτης γκαρντ μίλησε στο magnesiasports για τη φετινή του παρουσία, για τους στόχους του, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος και την προσπάθεια των παιδιών της Νίκης στη Γ’ Εθνική.

 Για τη σεζόν στους Τιτάνες Παλαμά και πώς κυλάει για τον ίδιο: «Αναμφίβολα η σεζόν για μένα είναι πολύ καλύτερη μέχρι στιγμής από την περσινή, που είχα ατυχίες, τραυματισμούς και δεν κατάφερα να αγωνιστώ όσο και όπως θα ήθελα. Εδώ υπάρχει κι άλλο κλίμα στην ομάδα. Ολοι είναι κοντά και τα παιδιά μεταξύ μας είμαστε δεμένα. Όλα κυλούν καλά».

Για το πώς βρήκε εκεί τα πράγματα: «Οι Τιτάνες μπορεί να μην προέρχονται από μία μεγάλη πόλη, αλλά είναι ένα οργανωμένο σωματείο. Η ομάδα έχει στήριξη από παντού. Η διοίκηση και ο κόσμος έχουν πέσει όλοι επάνω της και βοηθάνε όσο μπορούν. Δεν έχουν όλοι οικονομικά τη δυνατότητα να προσφέρουν, αλλά ο καθένας από την πλευρά του δίνει ότι μπορεί και όχι έχει για να συνεισφέρει. Πραγματικά η ομάδα λειτουργεί υποδειγματικά για την κατηγορία».

Για το αν αποτελεί παράδειγμα η οργάνωση των Τιτάνων για τις Βολιώτικες ομάδες: «Δυστυχώς αποτελεί. Οι Βολιώτικες ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, που εμείς εδώ δεν τα έχουμε. Οι Τιτάνες αποδεικνύουν ότι αν είναι όλοι ενωμένοι και έχουν έναν κοινό σκοπό και στόχο μπορούν να πετύχουν οργανωτικά πολλά και να έχει μια ομάδα σωστή λειτουργία».

Για την προσωπική του απόδοση: «Όλα λειτουργούν καλά για μένα αυτή τη σεζόν. Μπορεί να κατέβηκα μία κατηγορία σε σχέση με πέρυσι, αλλά ήταν μία δική μου επιλογή. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα φέτος. Είναι δύο τρεις ομάδες, πολύ καλές, που ανεβάζουν το επίπεδο και θα μπορούσαν να ήταν στην Α2. Εχουν μείνει εννιά αγωνιστικές και είμαι αρκετός ικανοποιημένος από τη γενικότερη παρουσία μου».

Για τους στόχους που έχει θέσει: «Οσο το δυνατόν καλύτερα να βοηθάω την ομάδα. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα και θέτουμε ως στόχο την παραμονή. Νομίζω ότι την έχουμε εξασφαλίσει, αφού χρειαζόμαστε μόλις δύο νίκες ακόμα. Πιστεύω ότι η χρονιά κυλάει καλά και για μένα και για τον σύλλογο».

Για τα πώς νιώθει δεύτερη χρονιά μακριά από τον Βόλο: «Είναι τελείως διαφορετικά για μένα. Νιώθω λίγο νοσταλγία, που βλέπω τα παιδιά της Νίκης και το πόσο ενωμένοι είναι. Αλλά στο επαγγελματικό δεν υπάρχει συναίσθημα».

Για το αν παρακολουθεί την πορεία των δύο Βολιώτικων ομάδων και πώς βλέπει τη συνέχεια για αυτές: «Έχω εκπλαγεί από την πορεία της Νίκης. Περίμενα ότι έτσι όπως ξεκίνησε η σεζόν και βάσει του ρόστερ θα είχε δυσκολίες. Δεν το λέω με κακία, όλοι λίγο πολύ αυτό βλέπαμε, αλλά πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το πάθος των παιδιών και από την προσπάθεια τους. Η Μεταμόρφωση είχε τους παίκτες εξ’ αρχής να σώσει την κατηγορία και πιστεύω δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».

Για το αν σκέφτεται να παραμείνει στους Τιτάνες και τη νέα σεζόν: «Αν δω ότι θέλουν να κάνουν κάποιες κινήσεις, δεν έχω κανένα λόγο να μη μείνω. Βέβαια και οι στόχοι της ομάδας να είναι διαφορετικοί και να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο πήχης».

Για τη συνέχεια της ομάδας του και το Θεσσαλικό ντέρμπι με τον Φοίνικα: «Θέλουμε δύο νίκες για να σώσουμε και τυπικά την κατηγορία. Είναι ένα Θεσσαλικό ντέρμπι με ιδιαιτερότητες. Είχαμε χάσει πέντε πόντους στη Λάρισα και το θέλουμε και για βαθμολογικούς λόγους και για ψυχολογικούς». 

 

Last modified onTuesday, 17 February 2015 16:42