Logo
Print this page

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, 88-83 τον Ολυμπιακό

Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ η οποία επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό με 88-83 και σήκωσε το τρόπαιο  με κκορυφαίο τον Χάρις.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και πήγαιναν πόντο-πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε 7 ισοπαλίες, με τις άμυνες των δύο ομάδων να έχουν πάει... περίπατο. Οι δύο φιναλίστ έβαζαν καλάθι σχεδόν σε κάθε φάση, και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ΑΕΚ να έχει μια μικρή διαφορά (26-23).

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο οι παίκτες του Σάκοτα μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο ματς, και με όπλο το μακρινό σουτ των Πάντερ, Χάρις και Σάκοτα πήρε μια διαφορά η οποία έφτασε μέχρι το +8 (38-30) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Εκεί ήταν που ο Σφαιρόπουλος επανέφερε τους Μιλουτίνοφ και Σπανούλη στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να προηγείται με βραχεία κεφαλή (45-42).

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να πάρει τα ηνία του ματς. Με τον Σπανούλη και τον Μιλουτίνοφ σε μεγάλα κέφια οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα και πέρασαν μάλιστα μπροστά για πρώτη φορά από το πρώτο δεκάλεπτο (61-60).

Παρόλα αυτά ο Χάρις ήταν σε εξαιρετική βραδιά και με προσωπικές ενέργειες κράτησε ψηλά την ομάδα του. Κάπως έτσι η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα με 65-63, ωστόσο στο τελευταίο μέρος του ματς, το σκηνικό θα άλλαζε.

Ο Χάρις με τον Πάντερ έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία είχε το μεινέκτημα ότι έφτασε γρήγορα τα 5 φάουλ και η Ένωση άρχισε να ανοίγει τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχασε τον Μάντζαρη με 5 φάουλ έβγαλε αντίδραση και έφτασε κοντά, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα και δίκαια πανηγύρισαν στο τέλος το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς με 88-83!

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-45, 63-65, 83-88

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 20, Μιλουτίνοφ 17, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3, ΜακΛίν 10, Παπαπέτρου 5, Στρέλνιεκς 14, Ρόμπερτς

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 11, Γκριν 6, Χάρις 17, Λαρεντζάκης 6, Χάντερ 15, Πάντερ 14, Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής 4, Καββαδάς 4

Πηγή: onsports.gr

Last modified onTuesday, 20 February 2018 01:03
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]