Logo
Print this page

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ πράξη πέμπτη στις 21.00

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού πράξη πέμπτη! Οι δύο ομάδες σήμερα στις 21.00 (Novasports 2) κοντράρονται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη και για τις δύο ομάδες, για λόγους εντελώς διαφορετικούς. 

Πέραν του πρεστίζ, αλλά και του κινήτρου που υπάρχει πάντα σε ντέρμπι «αιωνίων», οι δύο... μονομάχοι θέλουν να αποδείξουν την κυριαρχία τους. Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός προηγείται με 3-1 στις νίκες, στα μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, όμως οι «πράσινοι» στο τελευταίο... ραντεβού έδειξαν πως έχουν τον τρόπο να τους αντιμετωπίσουν, παίρνοντας πολύ μεγάλη νίκη με 77-67 στον ημιτελικό του ΣΕΦ. 

Τα «όπλα» του Παναθηναϊκού

Η νίκη στο ΣΕΦ, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή έχουν... γυρίσει το τσιπάκι στο «πράσινο» στρατόπεδο. Το διάβασμα που έκαναν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι σνυεργάτες του στον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα... κλειδιά της νίκης στον ημιτελικό Κυπέλλου του ΣΕΦ. Σε σχέση με την αναμέτρηση εκείνη οι διαφορές είναι αρκετές, όμως η εικόνα που έδειξαν οι «πράσινοι» είναι ο οδηγός τους στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός 

 Τα «όπλα» του Ολυμπιακού

Οι τρεις «ερυθρόλευκες» νίκες τη φετινή σεζόν είχαν έναν κοινό παρανομαστή. Το γρήγορο τέμπο, αλλά και το καλό διάβασμα του Ολυμπιακού στις θέσεις των φόργουορντ. Εκεί ήταν που «χτύπησε» ο Ολυμπιακός, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Κώστα Παπανικολάου να κάνουν τη... βρώμικη δουλειά. Πάνω σε αυτά τα δεδομένα θα στηριχτεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για μία ακόμα φορά, την στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, μετά από τα παιχνίδια με Μιλάνο και Μπάμπεργκ, στα οποία δε βρέθηκε στα γνωστά στάνταρ του.

 Τα στοιχεία-κλειδιά

Η κατάσταση του Καλάθη: Το τελευταίο διάστημα ο Νικ Καλάθης βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Για την ακρίβεια βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, κάτι που έγινε ξεκάθαρο και στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε «ανάσες» στις ημέρες που μεσολάβησαν και ετοιμάζεται για ένα ακόμα ντέρμπι. Η δική του παρουσία είναι κοβική για την εικόνα του ΠαναθηναΪκού, με τον Πασκουάλ να ποντάρει πολλά επάνω του.

 Οι απουσίες του Ολυμπιακού: Τα προβλήματα είναι πολλά στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Οι Μάντζαρης, Πρίντεζης και Λοτζέσκι δεν έκαναν «γεμάτες« προπονήσεις, ενώ μέσα σ’ όλα ήρθε και το πρόβλημα με τον Γιανγκ, για να κάνει ακόμα πιο προβληματική την κατάσταση. Το κατά πόσο θα είναι σε θέση να βοηθήσουν οι παίκτες αυτοί τον Ολυμπιακό, θα κρίνει και την εικόνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα

Το Σάββατο για την 15η αγωνιστική της Basket League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Λαύριο-ΑΕΚ 84-87
Απόλλων Πατρών-Τρίκαλα 68-73
Άρης-Ρέθυμνο 98-50
Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 73-68
Δόξα Λευκάδας-Προμηθέας Π. 73-79
Κόροιβος Αμαλιάδας-Κύμη 94-64
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σήμερα (30/1)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

15η αγωνιστική

Ολυμπιακός 28 -14αγ.
Παναθηναϊκός 27 -14αγ.
ΑΕΚ 27
Αρης 24
Κολοσσός Ρόδου 24
ΠΑΟΚ 23
Τρίκαλα 21
Ρέθυμνο 21
Κύμη 20
Λαύριο 20
Προμηθέας Πατρών 20
Κόροιβος Αμαλιάδας 20
Απόλλων Πατρών 19
Δόξα Λευκάδας 18

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]