noodles volos banner

Τζεντίλε: "Θέλω να μείνω περισσότερο από έξι μήνες"

Τις πρώτες του δηλώσεις… επί ελληνικού εδάφους έκανε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε! 

Ο Ιταλός φόργουορντ/γκαρντ έφτασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης (20/12) στην Αθήνα για χάρη του Παναθηναϊκού Superfoods και αφού γνώρισε την αποθέωση από τους -περισσότερους από- 50 οπαδούς του «τριφυλλιού» που τον περίμεναν στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος», είπε: «Ήταν ένα όνειρο για εμένα. Είναι απίστευτο ότι έρχομαι εδώ πάλι, μετά από τόσα χρόνια. Ελπίζω να βαδίσω στα βήματα του πατέρα μου. Μακάρι να έχουμε την ίδια πορεία με νίκες»! 

Πρόσθεσε, δε, σχετικά με το τι συζήτησε με τον Τσάβι Πασκουάλ: «Δεν μου είπε πολλά. Ήμουν ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ. Δεν είπαμε τίποτα ξεχωριστό. Είμαι έτοιμος να δώσω ό,τι χρειάζεται η ομάδα, βήμα-βήμα. Έχει αρχίσει η σεζόν. Θέλω να δώσω ό,τι μπορώ». 


Από εκεί και πέρα, σημείωσε: «Είχα μεγάλη εμπειρία με νίκες στο Μιλάνο, ήταν η ώρα να αλλάξω. Αυτή ήταν η στιγμή για μια νέα αρχή. Όταν παίζαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό θυμόμουν πάντα τι γινόταν παλαιότερα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να πάρω τρόπαια. Αυτό θέλει μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Είμαι εδώ για να νικάω. Πιστεύω πως με χρόνο και υπομονή, θα είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα». 

Για το τι θα γίνει μετά τον 6μηνο δανεισμό του, ανέφερε: «Θέλω να είμαι εδώ για περισσότερους από έξι μήνες. Έχω, βέβαια, συμβόλαιο με την Αρμάνι. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τα πράγματα το καλοκαίρι. Το ματς με την Αρμάνι θα είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά. Ελπίζω να νικήσουμε». 

Για την κόντρα με τον Ολυμπιακό, είπε: «Όσοι αγαπούν το μπάσκετ ξέρουν την κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Χαίρομαι που ξεκινάω την πορεία μου στην Euroleague με ματς κόντρα στον Ολυμπιακό».