noodles volos banner

Υπογράφει στο Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ και με την οποία γνωστοποίησε ότι αποχωρεί οριστικά από την διοργάνωση του Eurocup. Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός… δρόμος για τη Βασίλισσα δεν έκλεισε. Το αντίθετο.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ήδη ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πρωτοβουλία της FIBA, χωρίς καν την μεσολάβηση ή την ενημέρωση στην ΕΟΚ (η ΕΟΚ ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την απόφαση της ΑΕΚ να αποχωρήσει από το Eurocup), υπήρξαν τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές και παρασκηνιακές συζητήσεις ανάμεσα στην ανώτατη ηγεσία της διοργανώτριας αρχής και τη διοίκηση της ΑΕΚ, προκειμένου η Ένωση να… μετακομίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, και τον γενικό διευθυντή Πατρίκ Κομνηνό (γνωστός ΑΕΚτζής, με συμμετοχή στο οπαδικό κίνημα και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, το 1998), που άφησε την ΟΥΕΦΑ και ανέλαβε χρέη Γενικού Διευθυντή στη FIBA, τονίστηκε πως το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει διακαώς την Ένωση, καθώς θεωρεί πως ομάδες με αυτή την ιστορία και τον κόσμο, είναι «κόσμημα» να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση. Η ΚΑΕ είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως μόλις λάβει την τελική απόφασή της, σχετικά με τη συμμετοχή της ή όχι στο Eurocup, θα δώσει και  την οριστική της απάντηση στη FIBA.

Πλέον, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει οριστικά, η ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ήδη μέλος του Τσάμπιονς Λιγκ και απομένουν μόνο οι υπογραφές της συμμετοχής της και η επίσημη ανακοίνωση.

 Μόλις συμβεί αυτό, θα γίνει γνωστό αν η Ένωση θα δώσει προκριματικά για να μπει στους ομίλους ή θα περάσει αυτόματα σε αυτούς, με το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή να είναι, πως δε θα συμμετέχει σε όμιλο που περιέχει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Όσο για την απόφαση της ΑΕΚ να συμμετάσχει τελικά εκεί, έπαιξαν και άλλοι παράγοντες ρόλο, πλην της προσέγγισης που έγινε από τα υψηλόβαθμα στελέχη της FIBA, που έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τη Βασίλισσα μαζί τους.

Ένας από τους παράγοντες είναι οι ομάδες που τελικά κατέληξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είτε γιατί αποσύρθηκαν από το Eurocup, είτε γιατί δε δήλωσαν συμμετοχή. Παράλληλα, ένα επίσης κομβικό σημείο για τη συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και FIBA, ήταν η σημαντική αναδιάρθρωση που έγινε.

Πλην της μετακίνησης του Πατρίκ Κομνηνού από την ΟΥΕΦΑ, με χρέη διευθύνοντα συμβούλου, η FIBA στελέχωσε με πρώην μέλη της ΟΥΕΦΑ και άλλα σημαντικά πόστα. Τόσο στην άριστη διεξαγωγή της διοργάνωσης, όσο και στην εμπορική εκμετάλλευση της. Στοιχεία που αρχικώς είχαν παίξει ρόλο στην απόφαση της ΑΕΚ να αγωνιστεί στο Eurocup. Μάλιστα, αυτές οι αλλαγές που έγιναν έκαναν και τον Μάκη Αγγελόπουλο να πιστεύει ότι πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί άμεσα να γίνει μία μεγάλη διοργάνωση.

πηγή: aek365.gr

Last modified onThursday, 11 August 2016 09:50